>> Media toevoegen

Beginner – 10 minuten – algemeen

Overzicht

Het “Media” gedeelte in WordPress is waar je alle mediabestanden, zoals afbeeldingen, video’s en documenten, kunt beheren die je hebt geüpload naar je website. Hier zijn de belangrijkste functies van het Media-gedeelte:

Media Overzicht:

Wanneer je naar “Media” gaat, zie je een overzicht van alle mediabestanden die je hebt geüpload. Je kunt filteren op type (afbeeldingen, audio, video), de datum waarop ze zijn geüpload, en je hebt de mogelijkheid om bestanden te zoeken.

Nieuwe Media Toevoegen:

Om nieuwe media toe te voegen, klik je op de knop “Nieuw bestand toevoegen”. Je kunt bestanden uploaden door ze naar het venster te slepen of door te klikken om bestanden te selecteren vanaf je computer.

Bewerken van Media:

Als je op een specifiek media-item klikt, kun je verschillende details bewerken, zoals de titel, bijschrift, alternatieve tekst en beschrijving. Hier kun je ook zien waar het bestand wordt gebruikt op je site.

Afbeeldingen Bewerken:

Voor afbeeldingen biedt WordPress ook een ingebouwde editor. Je kunt basisbewerkingen uitvoeren, zoals bijsnijden, draaien en schalen, rechtstreeks vanuit het Media-gedeelte.

Toevoegen aan Berichten/Pagina’s:

Tijdens het schrijven of bewerken van een bericht of pagina, kun je eenvoudig media toevoegen door op de knop “Media toevoegen” te klikken. Je kunt dan door je bestanden bladeren, een bestand selecteren en het direct invoegen in je inhoud.

Bulkacties:

Je kunt meerdere mediabestanden selecteren en bulkacties uitvoeren, zoals verwijderen, toevoegen aan een galerij, of bewerken.

Het beheren van media in WordPress is over het algemeen vrij eenvoudig en intuïtief. Het stelt je in staat om je mediabestanden op een georganiseerde manier te beheren en effectief in te zetten in je berichten en pagina’s.

Mis je een onderdeel?

Natuurlijk is ieder dashboard van iedere website net dat tikkeltje anders. Aangezien de vereisten per website anders zijn wordt er meestal gekozen voor een andere aanpak of andere plugins. Wil je graag ook uitleg over een specifiek onderdeel van uw website? Vul dan ons meldformulier in, en we passen het zo snel mogelijk aan naar uw wens.

Is het niet helemaal duidelijk?

Ontbreekt er informatie of is er iets niet helemaal duidelijk? Dat is best mogelijk, deze hulp wordt continue met de laatste informatie bijgewerkt indien er iets aangepast dient te worden. Je kan dit melden door op de onderstaande knop te klikken. Dan wordt je naar het contactformulier gebracht die ons hiervan op de hoogte kan stellen. Zo zorgen we ervoor dat je altijd de juiste informatie ter beschikking hebt.