>> WordPress Dashboard

Gemakkelijk – 5 minuten – algemeen

Overzicht

Het WordPress-dashboard is het centrale controlepaneel van je WordPress-website, waar je toegang hebt tot alle functies en instellingen om je site te beheren. Hier zijn enkele belangrijke onderdelen van het WordPress-dashboard:

1. Dashboardoverzicht: Bij het inloggen kom je meestal op het dashboardoverzicht terecht. Hier zie je nuttige informatie zoals recente berichten, reacties, statistieken en eventuele meldingen.
  2. Berichten: Hier kun je nieuwe berichten maken, bestaande bewerken, publiceren of verwijderen. Berichten worden gebruikt voor blogartikelen en nieuwsberichten op je website.
  3. Media: Dit gedeelte beheert alle media-bestanden zoals afbeeldingen, video’s en documenten die je op je site hebt geüpload.
  4. Pagina’s: Hier kun je pagina’s maken en beheren. Pagina’s worden vaak gebruikt voor statische inhoud zoals ‘Over ons’, ‘Contact’ en ‘Diensten’.
  5. Reacties: Je kunt hier de reacties op je berichten bekijken, goedkeuren of modereren.
  6. Weergave: Hier kun je het thema van je website aanpassen, widgets beheren en het menu configureren. Het uiterlijk bepaalt hoe je site eruitziet.
  7. Plugins: Dit is de plaats waar je extra functionaliteiten aan je site kunt toevoegen door plugins te installeren. Plugins breiden de mogelijkheden van WordPress uit.
  8. Gebruikers: Hier kun je gebruikersaccounts beheren. Je kunt nieuwe gebruikers toevoegen, bestaande bewerken of verwijderen.
  9. Hulpmiddelen: Dit gedeelte biedt diverse tools en instellingen die je kunnen helpen bij het beheren van je site, zoals het importeren/exporteren van inhoud, instellingen voor permalinks, etc.
  10. Instellingen: Hier vind je de algemene instellingen voor je site, zoals de titel, beschrijving, lees- en schrijfopties, discussie-instellingen, en meer.

Het WordPress-dashboard is ontworpen om intuïtief te zijn en biedt een gestructureerde interface waarmee je gemakkelijk je website kunt beheren, zelfs zonder diepgaande technische kennis.

Mis je een onderdeel?

Natuurlijk is ieder dashboard van iedere website net dat tikkeltje anders. Aangezien de vereisten per website anders zijn wordt er meestal gekozen voor een andere aanpak of andere plugins. Wil je graag ook uitleg over een specifiek onderdeel van uw website? Vul dan ons meldformulier in, en we passen het zo snel mogelijk aan naar uw wens.

Is het niet helemaal duidelijk?

Ontbreekt er informatie of is er iets niet helemaal duidelijk? Dat is best mogelijk, deze hulp wordt continue met de laatste informatie bijgewerkt indien er iets aangepast dient te worden. Je kan dit melden door op de onderstaande knop te klikken. Dan wordt je naar het contactformulier gebracht die ons hiervan op de hoogte kan stellen. Zo zorgen we ervoor dat je altijd de juiste informatie ter beschikking hebt.