>> Photo Gallery aanpassen

Intermediair- 15 minuten – Photo Gallery

<< terug naar start hulp

Overzicht

Binnen Divi bestaat er geen (gratis) plugin om een foto-galerij in Masonry toe te voegen, dus is er steeds de mogelijkheid om dit buiten Divi om toch aan te kunnen passen. Hieronder staat alles uitgeschreven hoe je een specifieke galerij kan toevoegen en aanpassen. Het is wel een beetje ingewikkelder dan de standaard DIvi-methode die helaas betalend is. 

Foto’s toevoegen aan een galerij en rangschikken

Voeg eerst een nieuwe galerij toe. Dit kan je doen door in het dashboard (na inlog) van je website naar Photo Gallery > Galerijen / afbeeldingen toevoegen > nieuwe galerij toevoegen  te gaan. Je kan ook een bestaande galerij aanpassen door met je muis er over te gaan & bewerk te klikken

Hierna voeg je afbeeldingen toe door op de knop Voeg afbeeldingen toe  te klikken. Je kan dan nadien de afbeeldingen verslepen naar de juiste plek. Vergeet nadien de galerij niet op te slaan.

Specifieke galerij aanmaken en aanpassen

Doordat WordPress nogal een ingewikkeld systeem kan zijn, en we hier werken met een andere plugin dan Divi zelf voorstelt (want betalend!) moeten we wat creatief aan het werk gaan. We gaan namelijk de galerij toevoegen aan een (niet gepubliceerde) pagina of bericht, waarbij we de instellingen kunnen kiezen en met die Shortcode verder gaan binnen een Divi-pagina. Lot’s of difficult words, maar ik zet het hieronder uiteen.

We starten met een nieuw bericht of pagina aan te maken en voor dit geval DIVI niet te gebruiken. Ga voor dit voorbeeld naar Berichten > nieuw bericht toevoegen. Klik erna op “Gebruik standaard Editor

Hier kan je een blok toevoegen door op de zwarte plus te klikken en dan Alles bekijken en dan Photo Gallery

Als je dan de juiste Photo Gallery geselecteerd hebt, met je weergave-instellingen (Masonry in dit geval) en de andere instellingen, klik je op opslaan. Hierna bestaat deze galerij en kan je op de instellingen (3 bolletjes) klikken, “Als HTML bewerken” en zie je de HTML code of shortcode in WordPress genoemd. Kopieer deze & plak deze in je Divi-pagina bij het onderdeel HTML.

Je kan nu kiezen om dit bericht als concept op te slaan indien je ooit de instellingen van deze specifieke galerij wilt aanpassen. Je kan er dan ook voor kiezen om deze stappen te herhalen indien je het niet zou opslaan als concept. (Concept = bezoekers kunnen dit specifiek bericht niet zien, de galerij met uw instellingen wel.

 

Moet dit altijd zo omslachtig?

Helaas wel. Er bestaan binnen Divi wel extra plugins waarbij dit gemakkelijker gemaakt wordt, maar deze zijn steeds betalend. Dit is wel een uitzondering in de moeilijkheidsgraad om iets toe te voegen. De meeste extra plugins werken niet zo moeilijk; maar deze was én het best uitgebreide qua foto-rangschikking en het meest robuuste, waardoor ik hiervoor gekozen heb.

Waarom duurt het soms zo lang dat ik mijn uitleg krijg?

Het leven natuurlijk. Dit zijn zaken waar ik extra tijd in steek, en dat ook extra dient ingepland te worden. Dus ik doe dit met alle plezier, maar het kan al eens zijn dat mijn beloofde tijden soms niet gerespecteerd worden. Dit is wel iets waar ik serieus zelf aan het werken ben en in verbetering staat.

Bestaat het leven uit meer dan het kleine momentgenot najagen

Amai. Zulke moeilijke vragen had ik niet verwacht. Ik stel voor dat je eens op een innerlijke reis gaat waarbij je deze vragen zelf kan oplossen. Indien je het antwoord hebt gevonden, geef me even een seintje. Dan moet ik de reis zelf niet meer ondernemen.

Waarom heb ik zo een klein geslachtsdeel?

(Natuurlijk komt de vraag van de lezer, dus zal ik deze ook zo behandelen)Kijk, niet iedereen heeft het comfort om groot geschapen te zijn. Het is niet omdat je maar een kleine auto hebt, dat je er niet mee naar Spanje kan reizen? Ik kan je maar toejuichen, want later als je oud en seniel bent hoef je hier al niet met weemoed naar terug te kijken als het beneden niet meer werkt.

Is het niet helemaal duidelijk?

Ontbreekt er informatie of is er iets niet helemaal duidelijk? Dat is best mogelijk, deze hulp wordt continue met de laatste informatie bijgewerkt indien er iets aangepast dient te worden. Je kan dit melden door op de onderstaande knop te klikken. Dan wordt je naar het contactformulier gebracht die ons hiervan op de hoogte kan stellen. Zo zorgen we ervoor dat je altijd de juiste informatie ter beschikking hebt.

Details

intermediair

15 minuten

Updated: 7/02/2024

Vereisten
Inloggegevens website
Browser
Basiskennis websites