>> Website onderhoud

Gemakkelijk – 15 minuten – algemeen

Overzicht

Wordpress is een systeem dat zoals de meeste programma’s continue in ontwikkeling is. Omdat dit door zeer veel bedrijven gebruikt wordt, krijgt deze ook een grote belangstelling bij hackers. Om dit tegen te gaan, brengen WordPress & makers van plugins steeds updates voor hun software uit die je via je website gemakkelijk kan updaten.  In dit overzicht geef ik aan hoe je je website continue up to date houdt. Indien je dit liever aan ons overlaat, kan ik hiervoor een op maat gemaakte oplossing aanbieden waarbij we op regelmatige tijdstippen deze taken (en meer) uitvoeren. Neem dan zeker contact met ons op, dit kan ook zeker via het meldformulier.

Backup van WordPress

Stap 1 van het onderhoud is om een snelle backup te maken van je WordPress-omgeving. Indien er bij de updates een fout plaatsvind, kunnen we hierna je website snel terugzetten naar de huidige staat.

Ga naar gereedschap > Exporteren.

Op die pagina selecteer je “gehele inhoud” en klik je op “Exportbestand downloaden”.

Naargelang de grootte van uw website zal dit tussen de enkele seconden en enkele minuten duren. Je zal dan een bestandje downloaden, waarin de backup zit.

Updaten van WordPress & Plugins

Wordpress zelf heeft mogelijks ook een update klaarstaan. Dit kan je controleren bij:

Ga naar Dashboard > updates.

Hier zie je dan normaal of je WordPress een update nodig heeft. Daaronder kan je ook de updates van je plugins terugvinden. Deze kan je allemaal tegelijk selecteren en op Plugins Updaten” klikken. Doe wel eerst je WordPress update vooraleer je de plugins doet.

Inplannen van volgende onderhoud

Ongeveer maandelijks komt er wel een update van WordPress uit. Probeer deze stappen dus ook maandelijks te herhalen. Zo zorg je ervoor dat er geen ongeoorloofde toegang tot je website is door kwaadwilligden.

Is het niet helemaal duidelijk?

Ontbreekt er informatie of is er iets niet helemaal duidelijk? Dat is best mogelijk, deze hulp wordt continue met de laatste informatie bijgewerkt indien er iets aangepast dient te worden. Je kan dit melden door op de onderstaande knop te klikken. Dan wordt je naar het contactformulier gebracht die ons hiervan op de hoogte kan stellen. Zo zorgen we ervoor dat je altijd de juiste informatie ter beschikking hebt.

Gemakkelijk

15 minuten

Updated: 17/04/2024